Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Herfst 2017

 • Donkere wolken jagen voorbij. De laatste bladeren vallen van de bomen. De dagen worden korter. De herfst is nu echt ingetreden.
Donkere wolken jagen voorbij. De laatste bladeren vallen van de bomen. De dagen worden korter. De herfst is nu echt ingetreden. Herfstliedjes klinken in de klaslokalen en de opgehangen creatieve werkstukken tonen herfstsferen zo die door onze leerlingen worden beleefd. De Wegwijzer bereidt zich voor op de feestmaand december. Met de viering van Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht is dit één van de gezelligste periodes van het schooljaar.
Een periode waarin een kalenderjaar wordt afgesloten en waarin wordt vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Wat gaat 2018 voor De Wegwijzer brengen? In ieder geval goed onderwijs aan de leerlingen die aan ons zijn toevertrouwd. Daar staan we voor en daar gaan we voor. Daarnaast is het goed om ook verder te kijken. Wat gebeurt er om ons heen; wat wordt er van ons gevraagd om kwalitatief goed onderwijs in de toekomst te kunnen blijven geven? In die zin constateren wij dat speciale scholen vaker de verbinding opzoeken met andere partners. Zo kent De Wegwijzer op het gebied van onderwijs en zorg al sinds vele jaren een goede en verregaande samenwerking met zorginstelling ’s HeerenLoo. Een volgende stap is de verbinding met andere vormen van speciaal onderwijs. Op dit moment verkennen we de samenwerking met de SBO-scholen in de regio. Dit doen we in het kader van Passend Onderwijs: voor elke leerling een passende plek. Het samenbrengen van leerlingen uit onze hogere leerlijnen en leerlingen uit de lagere SBO leerlijnen kan wellicht aanvullend zijn in het onderwijsaanbod en kan de onderwijskwaliteit vergroten. Dit ontwikkel- en onderzoekstraject is opgenomen in ons jaarplan voor 2018. Daarnaast blijven we ons verder professionaliseren en ontwikkelen voor de overige doelgroepen binnen onze school. Zo zal volgend kalenderjaar LACCS als methodiek voor de onderwijs-zorggroepen verder worden geïmplementeerd en bekwamen de teamleden zich verder in de methodiek “Teach like a Champion”.
Terug naar de dag van vandaag: het zingen van de herfstliedjes in de aanvangsgroep is gestopt en heeft plaats gemaakt voor teloefeningen met eikeltjes, uitgeknipte herfstblaadjes op de ramen, een paddenstoel rood met witte stippen in de hoek ………………… het is een knus tafereel en één en al gezelligheid!
 
Chris Adriaansen,
Directeur

Column

:

Help (nieuw venster)