Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Lente 2013

 • De lente is enkele dagen geleden begonnen. Echter; temperatuur -4°C, straffe oostenwind met een gevoelstemperatuur tussen de -10°C en -15°C, 10 tot 15 cm sneeuwval in Zuid-Nederland. Wanneer gaat het dan echt gebeuren?

Wanneer laat de natuur het toe dat we het echte lentegevoel mogen gaan beleven? Buiten mag het dan nog na-winteren, binnen in de school heerst wel degelijk het lentegevoel! Paasdecoraties sieren de klassen en gangen, geknutselde tulpen en narcissen op de ramen en zelfs de echte kuikentjes van juf Martha ontbreken niet! Kortom; we bereiden ons voor op het Paasfeest en op het laatste kwartaal van dit schooljaar met tal van activiteiten en evenementen. 
 
Zo kijken we uit naar de projectweken die in het teken staan van Prinsen en Prinsessen. Actueler kan het haast niet met konings- en kroningsdag in het verschiet. Alle project activiteiten zullen uitmonden in een fantastische presentatie op donderdagavond 25 april a.s. waarvoor u alvast van harte bent uitgenodigd. 
 
We kijken ook naar onze schoolverlaters uit de groepen Jip, Janneke, Floddertje en Beestenboel. Voor hen breekt ook een spannende periode aan: kennismaken met het VSO, het schoolkamp en het schoolverlatersfeest, om maar een paar activiteiten te noemen.
 
Het aantal schoolverlaters zal dit jaar het aantal nieuw aangemelde kinderen overtreffen, zodat we te maken krijgen met een lichte terugloop van het totaal aantal leerlingen ten opzichte van voorgaande jaren. Een trend waarvan we verwachten dat die zich de komende jaren zal herhalen. Ook de uitwerking van de wet op het Passend Onderwijs laat ons nadenken over de rol die ons speciale onderwijs in de toekomst heeft in de regio. Tijdens de studiedag van De Onderwijsspecialisten 22 maart j.l. informeerden we als Onderwijsspecialisten-scholen elkaar over de kansen en mogelijkheden.  Nieuwe uitdagingen die we gezamenlijk aangaan om goed speciaal onderwijs te blijven garanderen, ook in onze regio. Feit is dat De Wegwijzer daarin zijn rol zal blijven vervullen nu en in de toekomst!
 
Chris Adriaansen
 
directeur

Column

:

Help (nieuw venster)