Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Oktober 2014

 • De start van het nieuwe schooljaar ligt alweer ruim een maand achter ons. De eerste schoolweken hebben we gehad en alle 94 leerlingen hebben weer hun plekje gevonden in de klas.

​Ook het personeel is met grote inzet van start gegaan met als doel er een goed schooljaar van te maken met goede opbrengsten voor de leerlingen.

Tijdens deze eerste weken hebben we al een tweetal belangrijke gebeurtenissen mogen beleven. Allereerst de start van de voormalige Dappertjes groep op hun nieuwe locatie op het terrein van De Hartenberg van ’s HeerenLoo. De groep heet nu “Kansrijk” en beschikt over een tweetal ruime lokalen met nevenruimten die geheel aangepast zijn voor deze leerlingen. Ook de omgeving met o.a. een kinderboerderij en een klimbos sluit goed aan bij wat deze kinderen nodig hebben.

Van het tweede hoogtepunt heeft u wellicht al het nodige mogen vernemen: de opening van “Schoolplein 14”. Op initiatief van de Johan Cruijff Foundation en met steun van De Onderwijsspecialisten zijn er op het plein kleurrijke coatings aangebracht. Hierop kunnen de kinderen met behulp van een meegeleverd materialenpakket sporten en bewegen onder begeleiding van hun meesters en juffen. Naast het bewegen bevorderen de “14 spelregels van Johan Cruijff” het samen spelen, het op een juiste wijze omgaan met elkaar en het respect hebben voor elkaar. In de praktijk is het nieuwe plein een groot succes!

Met het nieuwe schooljaar is ook de wet op het Passend Onderwijs van start gegaan. De nieuwe wet waarover wij u eerder informeerden. In de praktijk hebben wij van de invoering tot nu toe nog niet veel problemen ondervonden, maar dat kan per 1 januari veranderen als ook de nieuwe jeugd wet ingaat. Een aantal ouders/verzorgers zal hier mee te maken krijgen en het is nog onduidelijk wat het voor ieder gaat betekenen. Wij ondersteunen u graag als dat nodig is.

Een goed schooljaar met goede opbrengsten; daar gaan wij voor! Dat kunnen we niet alleen. Om “Samen ieder kind te laten groeien” hebben wij u daar als ouder(s)/verzorger(s) zeker bij nodig.


Chris Adriaansen,
directeur

Column

:

Help (nieuw venster)