Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Start schooljaar 2017 - 2018

 • Schooljaar 2017-2018 is begonnen

September, het is herfst en van het nieuwe schooljaar liggen er alweer 6 weken achter ons.  Maandag 21 augustus mochten we alle kinderen en vele ouders/verzorgers weer verwelkomen op school. Best wel even spannend zo’n eerste dag in een nieuwe groep, vooral voor de kinderen die voor het eerst naar De Wegwijzer zijn gekomen. Na een warm welkom kwamen al snel de vakantieverhalen los, niet alleen bij de kinderen in de groepen, maar zeker ook bij de ouders/verzorgers die aanwezig waren bij de koffie-inloop op het plein. Inmiddels heeft ieder zijn plekje weer gevonden en is gewend in zijn/haar groep.
Het was ook even wennen aan de nieuwe schooltijden. De school is eerder uit en het dagprogramma is daarom anders dan voorheen. Ook het taxi vervoer liep niet vlekkeloos. Gelukkig werden deze problemen opgelost en komt iedereen weer met plezier naar school.
Inmiddels heeft u de nieuwe schoolgids van ons ontvangen. Hierin is een overzicht van de talrijke activiteiten voor dit schooljaar opgenomen. Zo hopen wij u op dinsdag 10 oktober a.s. te mogen begroeten tijdens de informatieavond van de groep van uw zoon/dochter. Kennismaking met elkaar en groepsinformatie voor het nieuwe schooljaar staan centraal. U bent van harte uitgenodigd!
Donderdag 5 oktober is door de onderwijsvakbonden uitgeroepen tot landelijke stakingsdag. Het doel van de staking is gericht op een rechtvaardige beloning en vermindering van de werkdruk van leraren. Ook medewerkers van onze school nemen deel aan de staking. Eerder heeft u hierover een brief ontvangen met daarin uitgebreide informatie.
Wij stellen alles in het werk om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden en verder te optimaliseren. Het vergroten van ons opbrengst gericht werken met methodes als LACCS (voor de onderwijs-zorg groepen) en Teach like a champion (voor de overige groepen), het inzetten van nieuwe ICT middelen, aandacht voor ouderbetrokkenheid en aandacht voor het leer- en werkklimaat binnen de school; thema’s die dit schooljaar een plek krijgen binnen de geplande studiedagen en teambijeenkomsten. Activiteiten die een bijdrage leveren aan goed onderwijs voor onze leerlingen.
Ik wens leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers van De Wegwijzer een fijn en een goed nieuw schooljaar toe.
 
Chris Adriaansen
directeur

Column

:

Help (nieuw venster)