Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Computer Advies Team bezoekt De Wegwijzer

 • bestaande uit Elle Peters (mediacoach en Ict-cöordinator) en Dennis Arnold (ergotherapeut), De Wegwijzer bezocht.
 
Het bezoek van het Computer Advies Team maakt deel uit van het beleidsplan ICT van De Wegwijzer. Een onderdeel hiervan zijn de lange- en korte-termijndoelen.
 
Een van de korte-termijndoelen luidt: 'Vooruitlopend op de ontwikkeling van de leerlijn ICT, starten de leerkrachten en klassenassistenten in 2013 met het kennis nemen van de leerlijn ‘Muisvaardigheden’ en gaan deze toepassen in de klas. Het CAT ondersteunt hierbij'.
 
Voorafgaand aan deze stap heeft nu eerst een screening plaats-gevonden. De screening betrof een aantal leerlingen per groep waarbij tevens de leerkracht aanwezig was. Er werd door het CAT gekeken naar de wijze waarop de leerlingen de beschikbare middelen zoals de muis en het toetsenbord gebruiken en tevens hoe snel (en of) zij in staat waren de pc te gebruiken. De leerkrachten konden vragen aan Dennis en Elle  stellen.   
 
Het is de eerste stap naar het, didactisch onderbouwd, gebruik maken van ICT in de klas. De I-pad gaat hier mogelijk ook aan bijdragen bv. als spraakondersteuning en als individuele ondersteuning van de leerlingen.
 
Een ander medium dat op dit moment al op De Wegwijzer wordt gebruikt is de Acticomm, bestemd voor de onderwijs-zorggroepen en de reboundgroep. Het systeem is gebaseerd op het 'actie-reactie' principe en draagt o.a. bij aan de motorische ontwikkeling van de leerlingen.  

Nieuws

:

Help (nieuw venster)