Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

De Wegwijzer maakt muziek

 • De Wegwijzer maakt muziek!

​Impuls muziekonderwijs

Om de kwaliteit van het cultuuronderwijs op basisscholen te verbeteren werken scholen en culturele instellingen samen aan het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit. De Impuls muziekonderwijs is onderdeel van dit programma en sluit aan bij Méér Muziek in de Klas: de beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool.
 
Ook de Wegwijzer maakt gebruik van deze subsidie en d.m.v. de samenwerking met Cultura Ede is het gelukt om voor alle klassen op de locatie Bunschoterweg muziekles mogelijk te maken.
 
Tijdens dit 3 jarige project staat ook de professionalisering van de eigen docenten centraal zodat we aan het einde van de project docenten hebben die bekwaam zijn in het geven van muzieklessen!
 
We stellen u graag voor aan onze muziekdocenten: laetitia.jpg
Mijn naam is Laetitia Trimbos. Ik geef op dit moment muziekles in 4 groepen op school.
Het is erg leuk om met de kinderen te werken. Mijn ervaring is dat alle kinderen wel iets met muziek hebben en er van houden. Ik vind het belangrijk dat ze lekker actief mee kunnen doen en werk daarom veel met instrumentjes. Trommels vinden de meeste kinderen erg leuk. Het kijken en luisteren naar sfeer instrumenten zoals een regenmaker of een zeetrom zijn belangrijk voor de rust en ontspanning.
 
Ik werk al een hele tijd als muziek docent binnen het speciaal onderwijs.
Vanuit de onderwijs specialisten heb ik op diverse plekken gewerkt.
Ik werk met kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen met een beperking.
Het vraagt allemaal om een speciale benadering maar een ding is zeker overal maak ik veel muziek en je kan heel veel doen en bereiken. Het is een kwestie van de juiste snaar raken en daar ontwikkel je een muzikale intuïtie voor.
 
Muziek maken en zingen brengt hapinness en zelfvertrouwen.
janneke.jpg 
Ik ben Janneke Kroon en geef vanaf 1 september op de Wegwijzer in drie groepen muziekles. Ik woon in Ede samen met mijn man en zoontje en vanaf januari hopen we als alles goed gaat nog een kindje te verwachten. Vandaar dat de muzieklessen verdeeld zijn in twee delen, van september tot november en van april tot juni.
 
Toen ik van de middelbare school kwam heb ik SPH gestudeerd in Ede, en heb dat met plezier gedaan, maar daarna besloot ik toch nog verder te willen in de muziek en dat heb ik gedaan door daarna nog het conservatorium in Utrecht te gaan doen (richting schoolmuziek). Daar heb ik heel veel geleerd en juist de combinatie met de andere opleiding maakt het super leuk. Ik werk ook in Utrecht (nu ongeveer 5 jaar) in het speciaal basisonderwijs, en voor Cultura Ede werk ik ook aan verschillende lessen / projecten, waaronder een cursus voor mensen met een verstandelijke beperking. De muzieklessen op De Wegwijzer zijn sluiten daar goed bij aan!

Nieuws

:

Help (nieuw venster)