Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Wegwijzer
  Bunschoterweg 2a
  6711 CJ Ede
  T 0318 - 65 47 43
  info@wegwijzer-ede.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Training BHV

 • Op 27 september heeft het BHV-team weer geoefend. Deze keer stond de Escape-Chair® in het middelpunt.
 
We hopen dat het nooit zal voorkomen, maar het kan zijn dat er bij calamiteiten zoals bv. brand of sterke rookontwikkeling, kinderen of volwassenen op de eerste etage onwel worden en/of niet in staat zijn zelfstandig via de trap naar beneden te gaan.
 
De lift gebruiken is bij deze calamiteiten niet toegestaan. Met de Escape-Chair® kan slechts één hulpverlener een niet-zelf-redzame persoon over de trap in veiligheid brengen.
 
Op De Wegwijzer werken in principe altijd twee hulpverleners samen bij het gebruik van de Escape-Chair®. Het was soms even zweten voor degene die in de stoel moest zitten bij het oefenen maar uiteindelijk bleek het systeem prima te werken. De Escape-Chair draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid van onze leerlingen en personeel. 
 
De Wegwijzer is in het bezit van 2 Escape-Chairs, deze bevinden zich op de eerste etage. Eén stoel is gesitueerd bij de trappenhal van onze school. De andere stoel is gesitueerd bij de nooddoorgang van de Paasbergschool.    
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)