Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

ict & nieuwe media

  • De digitale hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld de computer, de I-pad en het Internet zijn een goede en onmisbare aanvulling in ons onderwijsaanbod.

Internet / Yurlspagina

Op Internet is veel informatie te vinden waaronder websites speciaal voor taal en rekenen, en nog veel meer. Een handig instrument is een Yurlspagina waar men alle links naar die websites op kan verzamelen. De Wegwijzer heeft een eigen Yurlspagina waar veel informatie op is te vinden waaronder diverse taal- en rekenprogramma's  die ook thuis op de PC kunnen worden gebruikt.  

Aanpassingen

Speciale aanpassingen, zoals een éénknopsmuis of een extra kleine muis en specifieke software bieden veel mogelijkheden om de leerstof aantrekkelijk en leuk te maken. De computer geeft hiermee het leerproces een extra stimulans.

Digitale schoolborden 

ict1.jpg

 
Zeven groepen hebben een smartboard. Deze digitale borden vervangen de
traditionele krijtborden. Het smartboard is een effectief hulpmiddel voor het inspringen op vragen/onderwerpen die bij onze leerlingen leven.

Deze borden staan in directe verbinding met het internet. Het biedt de leerlingen de kans om zelf interactief bezig te zijn wat hen meer betrekt bij de lessen.
 

Prowise en Acticomm

  
ict3.jpg Kopie  van vvbfoto de wegwijzer 2013 IMG_1406.jpg

Sinds 2012 beschikken de onderwijs- zorggroepen over het Acticomm systeem. Dit stand-alone systeem is zodanig ontworpen dat ook de leerlingen van deze groepen gebruik kunnen maken van een Touch screen met speciaal voor hen ontworpen software. Ook de Prowise is een speciaal ontwikkeld computersysteem en een uniek hulpmiddel met Touch screen.
​​

Ons onderwijs

:

Help (nieuw venster)