Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Structuurgroep

De Wegwijzer heeft een groep ingericht voor jonge leerlingen die behoefte hebben aan extra structuur. ​

In deze groep zitten leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum en een specifieke complexe hulpvraag.

 

Begeleiding, maar ook de inrichting van het lokaal, stemmen we af op de behoeften van de leerlingen. We creëren een veilige, gestructureerde
en uitdagende leeromgeving zodat deze leerlingen mogelijk kunnen functioneren en integreren binnen reguliere ZML-groepen. Begeleiding en de inrichting van het klaslokaal zijn volgens de TEACCH-principes*  (instructiehoek, speelhoek, eethoek, ruimte voor individuele begeleiding en snoezelruimte).

*TEACCH: Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children.
 
Een voorbeeld van het TEACCH-systeem is dat iedere leerling een vaste werkplek heeft en werkt met 3 bakjes. Via deze bakjes wordt leerstof aangeboden waarbij de leerling eerst bakje 1 moet afhandelen en dan pas verder mag naar het volgende bakje.
Er wordt leerstof op het niveau van de individuele leerling aangeboden. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de zelfredzaamheid, de totale communicatie, de zintuiglijke ontwikkeling en de sociaal emotionele ontwikkeling. Er is natuurlijk ook tijd voor spel. Waar haalbaar, doet deze groep ook mee met thema’s, projecten etc.
​​

Indeling

:

Help (nieuw venster)