Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Zintuiglijke ontwikkeling

Onder zintuiglijke ontwikkeling vallen activiteiten die betrekking hebben op het stimuleren van de zintuigen. Een aantal activiteiten die hieronder vallen zijn: snoezelen, sherborne en ervaar het maar.
 
Snoezelen: In een speciaal ingerichte ruimte (snoezelkamer) worden zintuiglijke prikkels aangeboden zoals zachte muziek, lichteffecten, geuren en zachte materialen om de kinderen te laten ontspannen en tevens de zintuigen te stimuleren.
 
Sherborne: Sherborne is een bewegingsmethode die tot doel heeft het zelfvertrouwen, gericht op het lichaamsbewustzijn en ruimtebewustzijn, te verbeteren en door de individuele begeleiding het vertrouwen in anderen te laten groeien.
 
Ervaar het maar: Ervaar het maar is een methodische werkwijze voor de stimulering van motoriek, zintuigen en communicatie in de begeleiding van mensen met een meervoudige beperking. Door themagericht met aantrekkelijk materiaal bezig te zijn breid je de leefwereld van het kind uit en krijgt het de kans om op een leuke manier te oefenen.

Lesprogramma

:

Help (nieuw venster)