Burgemeester Verhulst opent nieuwe groene schoolplein

Na twee maanden van hard werken, namen we woensdag 19 mei ons nieuwe en groene schoolplein in gebruik. Burgemeester Verhulst van Ede was bij de opening en doopte het eerste aardbeienplantje in onze moestuin.

Gouden schep

Na een welkomstwoord van directeur Janneke van der Hoef en teamleider Kees de Koning, zongen leerlingen van De Wegwijzer het tuinlied. Met een gouden schep plantten leerlingen aardbeienplantjes in de nieuwe moestuin. Burgemeester Verhulst mocht het eerste plantje dopen met een gouden gieter. We hopen natuurlijk dat over een paar weken onze eerste aardbeitjes te kunnen plukken en eten.

De voordelen van een groen plein

Een groen schoolplein is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen. Dit past bij onze filosofie dat we kinderen zelf ervaringen op willen laten doen, dat ze hun grenzen kunnen verleggen en hun mogelijkheden kunnen ontdekken. De aanwezigheid van groen is goed voor de fysieke en geestelijke gezondheid van onze leerlingen. We zijn dan ook blij en trots dat we dit groene plein hebben kunnen aanleggen. Dat had niet gekund zonder de geweldige samenwerking tussen gemeente, provincie, ouder, wijkbewoner, pleincommissie en het team van De Wegwijzer.

Reis door de natuur

Met de opening van ons groene schoolplein start ook ons project Reis door de natuur. Drie weken lang werkt elke groep aan een thema dat past bij de natuur. Bijvoorbeeld het bos, de boerderij, de sloot of de moestuin. We hebben ook een heus blote-voeten-pad. Hiervoor zetten we bakken neer met natuurmateriaal waar leerlingen doorheen kunnen lopen. We krijgen bezoek van Roels beestenboel, een mobiele kinderboerderij. En er staat een uitstapje gepland naar het kabouterbos in Renkum. Kortom, we maken een reis door de natuur.

 

 

Meer lezen? Op Ede.nieuws.nl staat ook een artikel over ons.