Coronabericht: Nog even volhouden

Nederland gaat vanaf 25 februari nog verder open. De winkelstraten vullen zich, de kroegen lopen vol en we gaan massaal weer uit eten. Eindelijk, het kan weer! Ook wij zijn blij. Maar we weten ook dat het op onze scholen misschien niet zo snel 'normaal' wordt als jullie - en wij - willen.

Meer besmettingen

De rijksoverheid verwacht de komende tijd meer besmettingen. Om ons heen zien we het ook al gebeuren, jij vast ook. Gelukkig heeft dit weinig gevolgen meer voor de intensive cares van Nederland. Het heeft wel gevolgen voor het onderwijs. Ook al gaat Nederland open, het komt nog steeds voor dat door de besmettingen je kind niet naar school kan. Dat zal voorlopig niet veranderen.

Minder leraren

Meer besmettingen veroorzaakt vaak ook minder personeel op school. Ook op 25 februari is het regel: minimaal vijf dagen thuisblijven na een besmetting met Corona. Met klachten duurt het nog langer voor iemand weer naar school mag. We vangen natuurlijk zo veel mogelijk op met de medewerkers die wel op school zijn. Soms lukt dat gewoon echt niet meer. Dan vragen we je vriendelijk thuis te blijven. Hoe vervelend we dat ook vinden.  

Meer testen

De rijksoverheid laat de maatregelen los, maar Corona is niet weg. Juist nú is het extra belangrijk om thuis vaak te testen. Minimaal twee keer per week. Zo voorkomen we dat te veel leraren ziek worden. Test je kind positief op corona? Dan blijft het minimaal 5 dagen thuis. Daarna is je kind weer welkom, mits er minimaal 24 uur geen klachten zijn. Dat verandert dus niet op 25 februari.

Meer samen

Nederland gaat open en de lente komt er aan. We verheugen ons op betere tijden waarin we weer vrijuit bij elkaar kunnen zijn. Want ook daar gaat het om op school. We zijn er bijna, en samen komen we er wel. Via de kanalen van onze scholen houden we je op de hoogte van de plannen.  

Dank voor je begrip

Opnieuw hulde voor de veerkracht van al onze leerlingen, soms tegen wil en dank. En voor de vele ouders die ons steunen en begrip blijven hebben voor de lastige besluiten die we soms moeten nemen. We hopen ook de komende periode op u te mogen rekenen.

We zorgen voor elkaar, we doen het voor elkaar, en we doen het samen!