Onze school is een Gezonde School!

Onze school is een Gezonde School. Dat betekent dat wij een voldoende scoren op minimaal 1 themacertificaat. De Wegwijzer is een Gezonde School door het themacertificaat Sport en Bewegen. Onlangs is hier een audit voor geweest op de Wegwijzer. De organisatie wilde graag zelf ervaren en zien hoe dit er op school uit zag en of wij ook voldoen aan alle dingen die nodig zijn voor de certificering. 
Onlangs hebben wij de terugkoppeling hiervan gekregen en deze delen wij graag met u.

Reactie van de Gezonde School:

 

Uitslag

Op basis van de audit is jullie school op Themacertificaat Bewegen en sport positief beoordeeld. Gefeliciteerd! Zoals we al in eerdere communicatie hebben aangegeven is het vignet Gezonde School een beloning voor goed werk. En jullie goede werk hebben we nu in de praktijk kunnen bevestigen. Dat is goed nieuws en het betekent dat jullie gewoon kunnen doorgaan zoals jullie al bezig zijn.

 

Toelichting

Op 26 oktober j.l. was ik te gast op SO De Wegwijzer in Ede in het kader van een audit voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Tijdens de audit werd duidelijk dat de vakleerkrachten bewegingsonderwijs zeer bevlogen zijn en dat de school het thema al jaren belangrijk vindt.

 

De auditeur was voornamelijk enthousiast op de vele manieren waarop wij de leerlingen laten bewegen. Niet alleen in de gymlessen komt dit naar voren, maar ook bij het schoolzwemmen, het bewegen op het schoolplein en het inzetten van 'bewegend leren' tijdens de gewone lessen, laten zien dat wij sport en bewegen erg belangrijk vinden voor onze leerlingen. 

Een mooi compliment! Fijn dat we een bevestiging krijgen dat wat wij doen op dit gebied ook goed is. Dit blijven wij dan natuurlijk ook met veel plezier elke dag weer doen!